Cursussen/Courses Codesnippets     Top 
UML klasse diagram - UML programma


1. UML programma
Als WhiteStarUML opstart (voordat dit scherm verschijnt) kan je kiezen welke “approach” je wil gebruiken. De default approach is geschikt voor een StarUML benadering van UML. Het startscherm van WhiteStarUML bestaat uit een menubalk, een knoppenbalk, een toolbox, een tekenblad en enkele specifieke tabbladen aan de rechterkant (Diagram Explorer, Properties). In de toolbox vind je 2 lijsten: Annotation en Class.


2. File menu
In de File menu vind je de ingang “New Project”. Je kan het project bewaren “Save” of “Save As…” en je kan het aangemaakte diagram exporteren (“Export Diagram…”) in een afbeeldingsformaat bv. *.jpg


3. Toolbox
In de toolbox vind je de “Class” lijst. Via deze lijst kan je een klasse kader plaatsen, een enumeratie aanmaken, een “associatie” tussen 2 klassen aanduiden, een “generalisatie” tussen 2 klassen instellen of kan je een object kader toevoegen.


4. Tekenvenster
In het tekenvenster kan je diagrammen samenstellen. Het eerste tabblad is het analyse model en het tweede tabblad is het design model.


5. Diagram explorer
In WhiteStarUML kan je meerdere diagrammen maken die allen deel uitmaken van de UML (Unified Modeling Language) taal. In de “Diagram Explorer” kan je dubbelklikken op de map van de specifieke diagrammen.