Cursussen/Courses Codesnippets     Top 
MySQL workbench - EER-diagram relaties


1. Relaties
Nadat je alle andere entiteiten (tabellen) hebt ingevuld kan je de relaties tussen de entiteiten (tabellen) gaan aanduiden.


2. Relatie toevoegen
Je kiest in de knoppenbalk links de juiste knop en klikt op de entiteiten om een relatie aan te maken. De volgorde van klikken bepaalt in welke tabel de vreemde sleutel wordt opgenomen.


3. 1-op-1 relatie
De vreemde sleutel wordt toegevoegd aan de tabel waar je eerst op klikt. In het tabblad “Relationship” kan je nog bijkomende informatie over de relatie ingeven. In het tabblad “Foreign Key” kan je de cardinaliteit en optionaliteit van de relatie aanduiden. Je kan deze tabbladen bereiken door te dubbelklikken op het lijntje van de relatie.


4. 1-op-veel relatie
De veel-kant wordt aangeduid bij de entiteit (tabel) waar je eerst op klikt. In het “Relationship” tabblad onderdeel “Foreign Key” kan je de optionaliteit (“Mandatory”) aanvinken of afvinken. De vreemde sleutel (foreign key) wordt toegevoegd aan de veel-kant.


5. Veel-op-veel relatie
Bij een veel-op-veel relatie wordt er een nieuwe entiteit (tabel) toegevoegd. Deze entiteit heeft als attributen de vreemde sleutels die verwijzen naar de primaire sleutels van de entiteiten (tabellen) aan de 1-kant.


6. Opslaan model