Cursussen/Courses Codesnippets     Top 
phpMyAdmin - Velden


1. id veld index keuze
Het eerste veld krijgt meestal de naam 'id' (of iets gelijkaardigs). Het veldtype is INT (integer) en de lengte moet je niet invullen (standaard wordt 11 genomen). Het 'id'-veld is de primaire sleutel (PRIMARY INDEX). Kies in de indexlijst 'PRIMARY'. Er verschijnt een dialoogvenster.


2. id veld index toevoegen
Het dialoogvenster 'Index toevoegen' verschijnt automatisch als je een keuze hebt gemaakt. Het volstaat om op de knop 'Starten' te klikken om de primaire sleutel index aan te maken.  


3. id veld auto increment
De primaire sleutel ('id'-veld) wordt ook ingesteld op 'auto_increment'. De waarde van het veld wordt automatisch met 1 verhoogd als een nieuwe record wordt toegevoegd. Je moet dus in dit veld geen waarde ingeven!


4. benaming veld varchar
Het veld 'benaming' krijgt een veldtype 'varchar' toegekend. De lengte wordt ingesteld op 255.


5. omschrijving veld varchar
Het veld 'omschrijving' krijgt een veldtype 'varchar' toegekend. De lengte wordt ook ingesteld op 255. Als je verwacht dat er lange omschrijvingen moeten kunnen ingegeven worden dan kan je het veldtype 'TEXT' gebruiken.


6. tijdstip veld datetime
Het veld 'tijdstip' krijgt een veldtype 'DATETIME' toegewezen. Als je enkel een datumveld nodig hebt kies je uiteraard het veldtype 'DATE'.